perjantai 28. toukokuuta 2010

We're here to eat you

Mikä kumma loppukeväässä on? Jo useamman vuoden ajan se on tuonut mukanaan hillittömän venäläisen ruoan himon (himo on hillitön, venäläinen ruoka pysynee neutraalina). Silmissäni vilisevät piirakat, pelmenit, soljanka ja borssi tahtia, jolle hedelmäpeli olisi kateellinen. Ensi viikolla (tai huomenna) on ehkä pakko suunnata ruokakauppaan ja kantaa kotiin tiivistemaitoa ja muutama pussi pelmenejä, koska olen juuri nyt turhan laiska tekemään niitä itse. Siihen asti akuuteinta hätää saa lievittää hellalla muhiva borssi. Ensi kerralla sitä voisi kyllä tehdä vähän vähemmän - luulisin, että kahden hengen taloutemme selviäisi kylläisenä vaikka keittoa olisi hiukan vähemmän kuin viisi litraa. Hups.

Mikäli joku kaipaa borssin ohjetta, syntyy se seuraavista aineksista:
  • punajuuria
  • porkkanaa
  • sipulia
  • kaalia
  • jotain lihaa
  • nakkeja
  • jotain lientä (voi vapaasti keitellä luista jos huvittaa, minua ei huvita)
  • sitruunaa tai hedelmän puutteessa sen mehua
  • sokeria, suolaa, pippuria, mitä näitä nyt on.
Määrät ja keittoajat ovat ympäripyöreitä. Määrissä kohtuullisuus on påp, keittoa tulee yllättävän paljon, kuten jo aiemmin todettiin. Smetana on ehdoton lisävaruste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti