torstai 4. kesäkuuta 2009

The Laughing Gnome

Uutiset jaksavat aina yllättää. Tänään Ilta-Sanomat uutisoi Kauhajoella tehdystä kaameasta rikoksesta. Peräti 71 vajaamittaista tyyppiä on kidnapattu ja suljettu autiotaloon. Rikosylikonstaapeli kaipaa vihjeitä tyyppi tai pari kainalossaan kulkeneesta henkilöstä. Ihmiset, olkaa varuillanne. Älkää hylätkö puutarhatonttujanne, ne voidaan kidnapata. Mielestäni rikosnimikkeenä voisi olla hyvin vapaudenriisto, onhan se julmaa viedä kaikki pihoiltaan ja sulkea pölyiseen taloon.

Toinen vaihtoehto on tietysti se, että tontuilla on sukukokous ja ne ovat hiipineet vähin äänin yöaikaan kohti hylättyä taloa. Mikä olisikaan parempi tapaamispaikka. Mutta siinä tapauksessa kaikkien ei olisi ehkä kannattanut tunkea samaan aikaan ikkunaan. Ei sitä voi parhaalla tahdollaankaan sanoa huomaamattomaksi kyttäykseksi, jos ikkunasta näkyy 71 naamaa. On tyypeillä vähän vielä opittavaa. Toki tässä voidaan nähdä myös liiallisen televisioon kohdistuvan tuijotuksen vaarat. Olisi tonttujenkin kannattanut jättää se viimeinen katselukerta Amelieta väliin.

Nyt Kauhajoen putka on kuitenkin huomattavan täysi. Lienee aikaa siitä, kun sinne on viimeksi viety yli 70 tyyppiä kerralla. Kuuleman mukaan ne kuitenkin jakavat saman sellin, joten tilaa muillekin vielä on. (Tämä lohdutukseksi kaikille, jotka sinne halajavat. Seuraa ainakin on.)


Tontut putkassa. (Kuva IS.)

(Päivän soundtrack: The Laughing Gnome by David Bowie.)

1 kommentti:

  1. Tää tonttu-uutinen todella kosketti mua. Mitä jos oma Hihi-tonttuni olisi napattu ja viety johonkin puolipalaneeseen latoon! No ei kun ihan vakavasti ottaen mua nauratti toi uutinen ihan hillittömästi :D

    Mä voin jotenkin ymmärtää, mitä sen tonttuja kaapanneen tyypin päässä on liikkunut, kun se on pikkuhiljaa kerännyt niitä tonttuja sinne latoon. Onneksi tyyppi on ollut kiltti ja oli asetellut tontut nätisti ikkunalle riviin. Keski-Euroopassa Puutarhatonttujen vapautuliike oli vienyt tonttuja metsään, jossa osa tontuista oli hirttäytynyt kirjoitettuaan ensin toki jäähyväiskirjeen :(

    VastaaPoista