sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

All Day And All Of The Night

Iltapäivä sisälsi yllätysohjelmanumeron. Koska minut on sangen vaikea yllättää, osasin jo vähän aavistella, että tulossa on retki katsastamaan odottamani Merirosvoradio (The Boat That Rocked). Ennakkoaavistukset osuivat oikeaan, ja pääsin katsomaan, kun brittitähdet marssivat valkokankaalle iki-ihanien 60-luvun klassikoiden tahdittamana.

Kotiin saavuttuani heräsi pieni epäilys siitä, että kaikki eivät ehkä ole yhtä ihastuneita elokuvan antiin kuin allekirjoittanut. Koska keräsin varhaisnuoruuteni lempikappaleet lauantain toivekonserteista (uhh, mikä sana!) c-kasetille, samastuminen radion ääressä istuviin britteihin oli kohtalaisen kivutonta. Vanhempani taas ovat aikanaan varttuneet Radio Luxembourgin hellässä huomassa. Mutta miten on 90-luvulla syntyneiden laita? Osaavatko Youtubesta tai MySpacesta musiikkinsa muutamalla klikkauksella löytävät arvostaa tai edes ymmärtää, miksi merirosvoradiot olivat aikanaan tärkeä konsepti? Ehkä olen vain itse jämähtänyt nostalgiaan. Se ei välttämättä olisi mitenkään kauhean yllättävää, kun ottaa huomioon hurjan nuoruuteni, jossa armaat ikätoverini fanittivat Take Thatia tai Backstreet Boysia ja minä The Beatlesia. Poikabändi kuin poikabändi, eh?

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti jo tänä viikonloppuna ehtisin katsomaan tuon Merirosvoradion. Vaikka olen lukenut useamman arvostelun, jossa käsikirjoitus suorastaan haukutaa, veikkaan pitäväni elokuvasta. Jo pelkän musiikin takia en voi olla pitämättä siitä!

    Tiedätkö mitä, mä tallennan edelleen musiikkia radiosta c-kasetille :D Ja lapsena tuli vietettyä tuntikausia radion vieressä, sormi valmiiksi rec-nappulalla, jotta hyvän biisin sai alusta asti nauhalle. Ei MySpace-sukupolvi voi mitenkään ymmärtää, miten pitkäjänteistä työtä jonkin hyvän kappaleen talteen nappaaminen aikoinaan vaati :(

    VastaaPoista
  2. Asiasta aasinsiltaan:

    http://www.holytaco.com/if-movie-posters-were-honest

    Käy tsekkaan, ihan mahtavia julisteita. Näinhän näiden asioiden pitäis mennä!

    VastaaPoista
  3. Lottis, siinä on kyllä ehkä kovin soundtrack aikoihin:)

    J, aika loistavia! Tämä on myös musta aika påp, jos leffa-aiheisissa pitäydytään. :D

    VastaaPoista